torsdag 29 september 2011

Gästbloggare: Boktips från sonen

Sonen läser själv också. Han är 11 år nu och har plötsligt kommit in i en riktig bokslukarperiod efter att mest ha plöjt Kalle Anka-pocketar på egen hand. Nu har han i rask takt läst tre böcker som han gillade allihop. Här kommer hans boktips (i omvänd betygsordning):

3. Darlah
Boken är skriven av Johan Harstad. Den handlar om att NASA inte har pengar nog att skicka upp en rymdfärja till månen och anordnar en tävling för att få mer pengar till NASA. Tävlingen går ut på att tre ungdomar får åka till månen. Uppe på månen börjar mystiska saker hända. Generatorn går sönder på ett mystiskt sätt, och de hittar vanliga skoavtryck utanför månbasen. Någonting försöker ta sig in i månbasen, ingen vet vad...

Den här boken har en riktigt trög början men sen blir det riktigt ruggigt och spännande. P.S det sker dödsfall

Betyg: 4 av 5, halva boken gick ut på att komma upp till månen, långsam start.



2. Den gröna cirkeln
Boken är skriven av Stefan Casta. Den fick Barnens romanpris i P3 i år. Jag tycker att av de tre böckerna var detta den näst bästa. På baksidan står det att Stefan Casta alltid velat skriva en riktigt ruggig historia. Boken handlar om fyra ungdomar som går på internatskolan Fågelholken. Där sitter de på ett trädäck en stormig dag och tycker att allt flyger förbi dem, men de upptäcker att det är de själva som flyger iväg...

Boken är väldigt bra men ingenting för folk som är lättskrämda eller får mardrömmar. Jag fick ibland sitta nere i vardagsrummet och läsa för det var läskigt.

Betyg: Boken får 4,5 av 5. Lite svår att komma in i men sen är det omöjligt att komma ut.


1. Jävla Lucia
Boken är skriven av Mårten Melin. Det kommer en ny tjej till klassen, hon hatar fisk och på något mystiskt sätt fick hon klassens tuffaste kille att kissa på sig. Vem är hon egentligen och vad är det egentligen hon vill?
Hon säger att hennes pappa är urgammal men han kan inte vara ett år över 20.

Boken är bra men det är lite romantik i den. Den är ganska tunn jämfört med de andra två.

Boken får 5 av 5 för den hade ingen trög början och var väldigt spännande. Jag kunde inte sluta läsa utan var upp till 12 (det visste inte jag! säger mamma)