lördag 20 april 2013

Skulduggery Pleasant - del 2


Nu har vi precis avslutat del två i serien om skelettdetektiven Skulduggery Pleasant - En lek med elden. Egentligen är inte Skulduggery huvudperson utan - hör och häpna - en tjej! Tjejen Stephanie som också går under sitt antagna namn Valkyrie Cain är ovanligt tuff. Hennes medhjälpare är förutom Skulduggery en annan tjej (!) vid namn Tanith. Så inget gnäll i detta blogginlägg om mesiga tjejer, att inga tjejer är huvudpersoner o.s.v. Det sparar jag till en annan gång för jag är helt övertygad om att detta ämne kommer upp igen.

Det här är en rätt otäck bok. Dottern vill att jag ska skriva att den är bra, rolig och spännande men antagligen lite för läskig för yngre barn - och då menar hon barn i sin egen ålder. Så vänta med denna några år och om ni slutat med högläsning då så rekommenderas den som en bok att läsa själv när man går på högstadiet ungefär.

Nu är det tomt i kön... Vi vet inte vad som blir nästa. bok. Jag vill nog läsa något annat än ytterligare en Skulduggery men egentligen vill vi alla tre läsa sista Septimus Heap-boken. Vi får nog maila förlaget och fråga hur det går med den däringa översättningen. De har ju haft flera veckor på sig.